Tanzania

[vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ font_family=”font-134980″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_row_inner row_inner_height_percent=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”4″ shift_y=”0″ z_index=”0″ limit_content=””][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_font=”font-329340″ text_size=”h4″ text_weight=”500″ text_transform=”uppercase” sub_lead=”yes”]

 

Återställt område

Ej tillämpbar

[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_font=”font-329340″ text_size=”h6″ text_weight=”500″ text_transform=”uppercase”]

 

Träd

1 325 560

[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_font=”font-329340″ text_size=”h6″ text_weight=”500″ text_transform=”uppercase”]

 

CO2 binding

Ej tillämpbar

[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Varför är information om återställt område samt koldioxidbindning ej tillämpar?

Projektet Tanzania är inte som de andra projekten. Här distribuerar vi plantor till diverse skolor, barnhem, familjer och liknande. De förser träden själva. Därför kan vi inte mäta på samma sätt som vi kan i andra projekt där vi arrangerar planteringarna.[/vc_column_text][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_uppercase=””]Assistera byar att övergå till skogsjordbruk[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]Ett av de bästa sätten att få fler träd är att be alla plantera några. I Rorya-distriktet i Tanzania, nära byn Kinesi, odlas plantor i en plantskola och distribueras till de människor som behöver det mest: kvinnliga ledare. Kvinnorna tar rodret i Tanzania projektet. Något som prioriteras är familjer som är värdar för föräldralösa, alltså lokala barnhem.

Lokala skolor får också plantor (ofta fruktträd) att plantera på sina skolgårdar. Projektet tillhandahåller dessutom utbildning i hållbara jordbruksmetoder inklusive permakultur så att träden också kan öka jordbruksavkastningen och livsmedelsproduktionen. Resultatet är lokala familjer med större och diversifierade inkomster. De kan njuta av bättre mat och har råd att betala för medicin. WeForest har arbetat i Tanzania sedan 2011 med Global Resource Alliance.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row_content=”yes” row_height_percent=”50″ override_padding=”yes” h_padding=”0″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ back_color=”color-lxmt” overlay_alpha=”50″ equal_height=”yes” gutter_size=”0″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_percent=”70″ position_vertical=”middle” gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/2″][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_height=”fontheight-357766″ sub_lead=”yes” sub_reduced=”yes” text_uppercase=”” subheading=”— Patrick K”]

Jag är tacksam för den lokala plantskolan som försett mig med plantor och träning i många år

[/vc_custom_heading][/vc_column][vc_column column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”0″ back_color=”color-wayh” back_image=”82770″ back_position=”center top” parallax=”yes” overlay_color=”color-742106″ overlay_alpha=”52″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ font_family=”font-134980″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_uppercase=””]Ekologisk återställning[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]I Tanzania hotar förstörelsen av skogar landsbygdssamhällen och djurlivet. Genom att bjuda in alla i samhället till att plantera träd har vi skapat ett fantastiskt koncept som ökar medvetenheten. WeForest finansierar plantskolor som odlar hundratusentals plantor som sedan distribueras till finansiellt utsatta hushåll, kyrkor, skolor och kliniker. De tillhandahåller träden för frukt, naturligt staket, kvävefixering i gårdar, ved, djurfoder samt medicin.

Erfarna skogsjordsbrukare och lärare hyrs in för att odla tusentals trädplantor i plantskolan. Våra anställda utvecklar plantskolan, utbildar andra familjer i programmet såväl som samhället om hur man planterar och tar hand om träden. De distribuerar plantor när hålen är förberedda för plantering och övervakar trädens underhåll och skötsel. Träd delas ut till individer, familjer och grupper, som kyrkor, skolor samt kliniker. En mängd olika arter distribueras för att tillhandahålla frukt, stängsel, kvävefixering, ved, djurfoder och medicin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row_content=”yes” row_height_percent=”50″ override_padding=”yes” h_padding=”0″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ back_color=”color-lxmt” overlay_alpha=”50″ equal_height=”yes” gutter_size=”0″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”0″ back_color=”color-wayh” back_image=”82781″ back_position=”center top” parallax=”yes” overlay_color=”color-202097″ overlay_alpha=”41″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/2″][/vc_column][vc_column column_width_percent=”70″ position_vertical=”middle” gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/2″][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_height=”fontheight-357766″ sub_lead=”yes” sub_reduced=”yes” text_uppercase=”” subheading=”WeForest”]Trädfördelningen går hand i hand med utbildning i hur man planterar och hur man skyddar träden långsiktigt. Hittills har totalt 2500 hushåll och 130 skolor fått utbildning och stöd för att plantera träd på egen mark, gårdarna och skolor.[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ font_family=”font-134980″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_uppercase=””]Träd förändrar liv![/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]Projektet skapar arbetstillfällen: det har för närvarande sex heltidsanställda och 15 “vårdnadshavare” (föräldraledare) och gynnar direkt cirka 90 föräldralösa barn. Slutligen finns det många tusentals lokala invånare i Rorya och Tarime distrikt som drar nytta av den miljöberikning som dessa träd ger.

Ett exempel är Muhundwe Primary School i Kinesi, Tanzania. Under de senaste tre åren har de odlat 1 250 träd. Dessa träd ger en mängd resurser för barnen. Bl.a timmer för stolar och skrivbord samt frukt för eftermiddagsnacks. Dessutom ger det en frodig lekplats för barnen att njuta av under sina raster.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”65″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ back_color=”color-wayh” back_image=”82783″ back_position=”center center” parallax=”yes” overlay_color=”color-wayh” overlay_alpha=”33″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_percent=”100″ position_vertical=”middle” align_horizontal=”align_center” gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”2″ style=”dark” overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_custom_heading heading_semantic=”h1″ text_font=”font-202503″ text_size=”fontsize-155944″ text_space=”fontspace-781688″ sub_lead=”yes” sub_reduced=”yes” text_uppercase=””]Målsättning:

Återställa den förlorade skogen

Öka livsmedelssäkerheten

Skapa tillgång till rent vatten

Ge tillgång till medicinska och andra skogsprodukter[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *