Återställt område

890 Hektar

 

Träd

1 779 500

 

CO2 binding

282 265 TON

Återställning av Atlantskogens ekosystem

Atlantskogen har minskats till gröna fragment på grund av ohållbart jordbruk. Detta har kraftigt påverkat den rika biologiska mångfalden i området. Tillsammans planterar vi träd för att återansluta dessa skogspartier, vilket skapar mer utrymme för djur som bl.a den utrotningshotade svarta lejontamarinet, så att de kan trivas igen.

Atlantskogen var tidigare 6 gånger storleken av Storbritannien, nu är den endast ett minne blott. Under 20 år förlorade skogen 80% av sin storlek på grund av jordbruksutbyggnad. Det är den kraftigaste avskogningen utav alla stora tropiska skogar.

Vi kommer att vinna denna kamp mot avskogning när människor börjar tjäna pengar på att återställa och skydda skogar och inte från att hugga ner träden.

— WeForest

Ekologisk återställning

Gemenskaps baserade plantskolor runt återställnings punkterna drivs av lokala kvinnliga företagare. Detta hjälper de att bli ekonomiskt oberoende. Att transportera de producerade plantorna till den slutliga planterings platsen ger ytterligare en möjlighet för inkomst: medlemmar i den brasilianska marklösa arbetarrörelsen (Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra) hyrs in och lär sig värdefulla färdigheter för att äntligen få ett anständigt liv. Olika utbildningar inom skogsbrukstekniker tillhandahålls åt samhällets innevånare flera gånger per år.

För att öka skogens återhämtning kombinerar vi flera återställnings metoder (d.v.s. Assisted Natural Regeneration, Framework Species Approach och jordbruksassisterad återskogning) som väljs baserat på markägande, nedbrytningsnivå och mängden frön som finns i den nedbrutna jorden.

Jordbruket är en av huvudpelarna för den brasilianska ekonomin: 25% av BNP under de senaste två decennierna består av jordbruk och djuruppfödning. Dessutom är Brasilien den fjärde största livsmedelsproducenten i världen och rankas som den största grödeproducenten (som soja, sockerrör och majs). Det verkar dock som att dessa nummer går hand i hand med en aktiv avskogning.

WeForest

Hur mäter vi koldioxid bindningen?

För att ta reda på hur mycket kol som lagras i våra (ANR) plantage, mäter vi hur träden växer över tid. Detta hjälper oss att beräkna kollager. 

Varje januari börjar vi året med en granskning av de skogar som vi för närvarande återställer. Vi gör en undersökning av träden inom ett fast 20×20 meters område. Höjd, omkrets och trädslag mäts och eftersom de är märkta kan vi fortsätta spåra detta med tiden. På så sätt har vi en uppfattning om hur snabbt skogen växer och hur hög ackumuleringen av biomassa (och därmed kol) redan är. Det är ett utmanande men ett givande jobb!

Målsättning:Återställa den förlorade skogenAnslut Morro do Diabo State Park igen till Iguaçu nationalparkFrämja biologiskt mångfaldSkapa ekonomisk utveckling hos lokalbefolkningen