Brasilien

[vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ font_family=”font-134980″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_row_inner row_inner_height_percent=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”4″ shift_y=”0″ z_index=”0″ limit_content=””][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_font=”font-329340″ text_size=”h4″ text_weight=”500″ text_transform=”uppercase” sub_lead=”yes”]

 

Återställt område

890 Hektar

[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_font=”font-329340″ text_size=”h6″ text_weight=”500″ text_transform=”uppercase”]

 

Träd

1 779 500

[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading heading_semantic=”h3″ text_font=”font-329340″ text_size=”h6″ text_weight=”500″ text_transform=”uppercase”]

 

CO2 binding

282 265 TON

[/vc_custom_heading][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_uppercase=””]

Återställning av Atlantskogens ekosystem[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]

Atlantskogen har minskats till gröna fragment på grund av ohållbart jordbruk. Detta har kraftigt påverkat den rika biologiska mångfalden i området. Tillsammans planterar vi träd för att återansluta dessa skogspartier, vilket skapar mer utrymme för djur som bl.a den utrotningshotade svarta lejontamarinet, så att de kan trivas igen.

Atlantskogen var tidigare 6 gånger storleken av Storbritannien, nu är den endast ett minne blott. Under 20 år förlorade skogen 80% av sin storlek på grund av jordbruksutbyggnad. Det är den kraftigaste avskogningen utav alla stora tropiska skogar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row_content=”yes” row_height_percent=”50″ override_padding=”yes” h_padding=”0″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ back_color=”color-lxmt” overlay_alpha=”50″ equal_height=”yes” gutter_size=”0″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_percent=”70″ position_vertical=”middle” gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/2″][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_height=”fontheight-357766″ sub_lead=”yes” sub_reduced=”yes” text_uppercase=”” subheading=”— WeForest”]Vi kommer att vinna denna kamp mot avskogning när människor börjar tjäna pengar på att återställa och skydda skogar och inte från att hugga ner träden.[/vc_custom_heading][/vc_column][vc_column column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”0″ back_color=”color-wayh” back_image=”82753″ back_position=”center top” parallax=”yes” overlay_color=”color-742106″ overlay_alpha=”52″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ font_family=”font-134980″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_uppercase=””]Ekologisk återställning[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]Gemenskaps baserade plantskolor runt återställnings punkterna drivs av lokala kvinnliga företagare. Detta hjälper de att bli ekonomiskt oberoende. Att transportera de producerade plantorna till den slutliga planterings platsen ger ytterligare en möjlighet för inkomst: medlemmar i den brasilianska marklösa arbetarrörelsen (Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra) hyrs in och lär sig värdefulla färdigheter för att äntligen få ett anständigt liv. Olika utbildningar inom skogsbrukstekniker tillhandahålls åt samhällets innevånare flera gånger per år.

För att öka skogens återhämtning kombinerar vi flera återställnings metoder (d.v.s. Assisted Natural Regeneration, Framework Species Approach och jordbruksassisterad återskogning) som väljs baserat på markägande, nedbrytningsnivå och mängden frön som finns i den nedbrutna jorden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row_content=”yes” row_height_percent=”50″ override_padding=”yes” h_padding=”0″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ back_color=”color-lxmt” overlay_alpha=”50″ equal_height=”yes” gutter_size=”0″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”0″ back_color=”color-wayh” back_image=”82746″ back_position=”center top” parallax=”yes” overlay_color=”color-202097″ overlay_alpha=”41″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/2″][/vc_column][vc_column column_width_percent=”70″ position_vertical=”middle” gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/2″][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_height=”fontheight-357766″ sub_lead=”yes” sub_reduced=”yes” text_uppercase=”” subheading=”WeForest”]

Jordbruket är en av huvudpelarna för den brasilianska ekonomin: 25% av BNP under de senaste två decennierna består av jordbruk och djuruppfödning. Dessutom är Brasilien den fjärde största livsmedelsproducenten i världen och rankas som den största grödeproducenten (som soja, sockerrör och majs). Det verkar dock som att dessa nummer går hand i hand med en aktiv avskogning.

[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”5″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ font_family=”font-134980″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_custom_heading text_font=”font-202503″ text_size=”h1″ text_uppercase=””]Hur mäter vi koldioxid bindningen?[/vc_custom_heading][vc_column_text text_lead=”yes”]För att ta reda på hur mycket kol som lagras i våra (ANR) plantage, mäter vi hur träden växer över tid. Detta hjälper oss att beräkna kollager. 

Varje januari börjar vi året med en granskning av de skogar som vi för närvarande återställer. Vi gör en undersökning av träden inom ett fast 20×20 meters område. Höjd, omkrets och trädslag mäts och eftersom de är märkta kan vi fortsätta spåra detta med tiden. På så sätt har vi en uppfattning om hur snabbt skogen växer och hur hög ackumuleringen av biomassa (och därmed kol) redan är. Det är ett utmanande men ett givande jobb![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”65″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ back_color=”color-wayh” back_image=”82761″ back_position=”center center” parallax=”yes” overlay_color=”color-wayh” overlay_alpha=”33″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_percent=”100″ position_vertical=”middle” align_horizontal=”align_center” gutter_size=”3″ override_padding=”yes” column_padding=”2″ style=”dark” overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_custom_heading heading_semantic=”h1″ text_font=”font-202503″ text_size=”fontsize-155944″ text_space=”fontspace-781688″ sub_lead=”yes” sub_reduced=”yes” text_uppercase=””]Målsättning:

Återställa den förlorade skogen

Anslut Morro do Diabo State Park igen till Iguaçu nationalpark

Främja biologiskt mångfald

Skapa ekonomisk utveckling hos lokalbefolkningen[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *