loading


Brasilien

Den brasilianska Atlantskogen har ett utav världens rikastebiologiska mångfald.Tyvärr så består endast 7% av den ursprungliga skogeni små isolerade fragment.Återställningen av skogen är ytterst viktig för att skydda deresterande ekosystemet samt stoppa förlusten av världens djurarter

Brasilien

Allmänt om Projektet

Summering:

Den brasilianska Atlantskogen med en av världens rikaste biologiska mångfald! Idag består endast 7% av den ursprungliga skogen i små isolerade fragment. Återställningen av skogen är ytterst viktig för att skydda ekosystemet samt stoppa utrotningen av världens djurarter. Skogens geografiska position samt de tropiska klimatet gör Atlantskogen till nyckelaktör under rådande klimatfråga. I samarbete med Instituto de Pesquisas Ecológicas (IPE) jobbas det kontinuerligt på att skapa “skogskorridorer” mellan de kvarvarande fragmenten av skog. Det binder ihop skogspartierna till ett och förbättrar i sin tur dessutom inhemska djurarters livsmiljö. Arbetet utförs och övervakas av lokalbefolkningen som även försörjer sig på projektet.

Fakta

Region:Pontal do Paranapanema, Västra São Paulo Staten.

Samarbetspartners:Weforest är vår största samarbetspartner. Vi samarbetar i ett flertal projekt och följer en linjär målsättning. Organisationen WeForest har planterat över 15 miljoner träd och ligger på fronten av klimatkompensation idag!

Trädarter:Acacia polyphylla, Anadenathena spp., Cedrela fissilis, Cordia trichotoma, Colubrina glandulosa, Enterolobium contortisiliquum, Guazuma ulmifolia, Inga laurina, Inga uruguensis, Jacaranda cuspidifolia, Peltophorum dubium, Tabebuia spp

 

Projekt Mål:

  • Återställa den inhemska skogen.
  • Återansluta skogarna: Morro do Diabo State Park till Iguaçu National Park.
  • Bevara den biologiska mångfalden i området.
  • Främja ekonomisk utveckling i området.
  • Strukturera en Försörjningsförmåga.

Varför Behövs Vårt Ingripande?

Enligt UNESCO är Brasilens Atlantskog (Mata Atlantica) en av världens fem viktigaste platser för biologisk mångfald. Skogen som sträcker sig 130 miljoner hektar över Brasiliens sydöstra kust har minskat till små isolerade fragment, med några enstaka fläckar som inte är större än 50 hektar. I Pontal de Paranapanema, där projektet är baserat, har omfattningen av avskogning lämnat ungefär 3% av skogen orörd. Trots denna extrema nivå av avskogning har Atlantskogen fortfarande en bred biologisk mångfald och en stor potential för att kyla ner vår jord!

Koldioxid  Absorbering:

Denna model baseras på forskning som genomförs i regionen Pontal do Paranapanema. Den totala biomassan uppskattas att absorberas i en hastighet av 317,24 ton koldioxid per hektar under en period av 30 år.